viernes, 7 de febrero de 2014

Decàleg per a reduir els riscos cardiovasculars

Decàleg per a reduir els riscos cardiovasculars (i 4)

Les persones som cos i ànima (esperit, intel·lecte, consciència, cervell,...). Un sense l’altre no podrem entendre l’esser humà. Solament cuidant el cos sense tenir molt en compte el nostre estat anímic, poca cosa aconseguirem per conservar i mantenir la nostra salut.

Anem acabant amb els tres últims Consells, que per ser els últims són també molt importants.

Vuitè Consell: Prevenir millor que curar.

Actuar a temps és la clau per reduir els riscos cardiovasculars. Fonamental és conèixer el nostra estat per viure amb salut. Seguir acuradament les recomanacions del nostre metge, prendre els medicaments que ens ha prescrit, en temps i forma, assistir als controls programats; són les millors eines al nostre abast per una correcta prevenció. Sempre molt més que patir un desagradable incident que pot comprometre la nostra salut.



Novè Consell: Tensions fora.

Les tensions de l’activitat laboral, de la vida quotidiana, de la família són el gran enemic de nostre cor. Les tensions emocionals afecten directament la salut del nostre cor. Ens hem d’imposar com sigui i de la manera que sigui, relativitzar tots aquells successos que ens angoixen i cercar alguna pràctica d’oci o entreteniment que ens alliberi de les tensions.



Desè Consell: Compartir.

Comunicar-se amb altres persones afectades per la mateixa malaltia que patim pot descarregar tensions, sempre que existeixi un intercanvi sincer d’experiències que ens permetin aprendre i aportar vivències. La família, els amics i les associacions tenen un paper fonamental amb la tasca de compartir.




Tots aquests consells convergeixen en una actitud que per a molts podrà semblar egoista, però cal enfocar-la sempre en positiu. Estimeu-vos a vosaltres mateixos davant totes les coses. Si vosaltres esteu be, els que estiguin al vostre costat també estaran be.