lunes, 8 de abril de 2013

Alimentació sana.


Alimentació sana: 
La fruita de temporada.



Fa pocs dies els medis de comunicació ens deien que l’any 2012, el consum per càpita de fruita a Catalunya es va situar en 114,7 quilos de fruita per persona i any, en front els 111,37 quilos de l’any 2011.

La fruita de temporada és aquella que podem trobar fàcilment a mercats i tendes segons l’època de l’any que ens trobem.

Hores d’ara podem trobar pomes i peres, que permeten ser emmagatzemades sense gaire problema, malgrat perden força qualitat al estar massa temps dins les càmeres frigorífiques.

Pinyes, plàtans i kiwis, també estan al nostre abast, no són produïts a les nostres latituds, però en trobem gaire bé sempre.

Taronges i mandarines ja van de retirada. Però les llimones s’han troben sense problema, a l’igual que maduixes i maduixots, que estan en plena temporada.

Estem a les portes de l’esclat de tota la fruita pròpia del bon temps, d’ací un més o dos: albercocs, cireres, prunes, préssecs, nespres ens faran gaudir de colors, aromes i sabors que ens portaran cap a l’estiu. Síndries i melons ompliran les parades i l’estiu ja serà amb nosaltres.

No s’escapa a ningú que el menjar fruita és motiu d’una alimentació sana. Seria tòpic enaltir les bondats d’una ingesta mínima de fruita de dues o tres peces diàries de fruita. La dieta mediterrània així ho aconsella.

No obstant com afectats de la Síndrome de Marfan una alimentació sana i equilibrada, rica en fibra i sobre tot en fruita, ens pot ajudar a estar més sans i gaudir d’una vida més plena i satisfactòria.