Alimentació sana:
La
fruita de temporada.
Fa pocs dies els
medis de comunicació ens deien que l’any 2012, el consum per càpita de fruita a
Catalunya es va situar en 114,7 quilos de fruita per persona i any, en front
els 111,37 quilos de l’any 2011.
La fruita de
temporada és aquella que podem trobar fàcilment a mercats i tendes segons
l’època de l’any que ens trobem.
Hores d’ara podem
trobar pomes i peres, que permeten ser emmagatzemades sense gaire problema,
malgrat perden força qualitat al estar massa temps dins les càmeres
frigorífiques.
Pinyes, plàtans i
kiwis, també estan al nostre abast, no són produïts a les nostres latituds,
però en trobem gaire bé sempre.
Taronges i mandarines
ja van de retirada. Però les llimones s’han troben sense problema, a l’igual
que maduixes i maduixots, que estan en plena temporada.
Estem a les portes de
l’esclat de tota la fruita pròpia del bon temps, d’ací un més o dos: albercocs,
cireres, prunes, préssecs, nespres ens faran gaudir de colors, aromes i sabors
que ens portaran cap a l’estiu. Síndries i melons ompliran les parades i
l’estiu ja serà amb nosaltres.
No s’escapa a ningú
que el menjar fruita és motiu d’una alimentació sana. Seria tòpic enaltir les
bondats d’una ingesta mínima de fruita de dues o tres peces diàries de fruita.
La dieta mediterrània així ho aconsella.
No obstant com
afectats de la Síndrome de Marfan una alimentació sana i equilibrada, rica en
fibra i sobre tot en fruita, ens pot ajudar a estar més sans i gaudir d’una
vida més plena i satisfactòria.