miércoles, 5 de octubre de 2011

Quan arriba la tardor, la grip és qui viu millor.






Hi ha una dita en català que diu: “A l’estiu tota cuca viu”.

Permetin-me fer un afegitó: “I a la tardor, la grip és qui viu millor”.

Fa pocs dies hem encetat la nova estació de l’any que deixa enrere les calors, el sol abrusador i les ganes de ficar-se a l’aigua.

D’ací a pocs dies les fulles dels arbres aniran canviant de color i poc a poc es deixaran caure per iniciar la parada hivernal, no pot ser d’altra manera.

Ningú ho diria però tornem a ser en aquella època que les autoritats sanitàries ens recorden que cal passar pel CAP i sotmetre’ns a la vacunació contra la grip.

Un altre vegada caldrà arremangar-se i deixar que ens punxin el braç. No és una cosa nova per a nosaltres. Si més no, aquesta vacuna ens l’anem posant cada any i va prou bé; d’entrada si agafem la grip no es tan forta i de vegades ni l’agafem.

Tenim tot el mes d’octubre i novembre per vacunar-nos. No cal corre, però si està a l’aguait per no deixar-ho per l’últim dia.

Enguany el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya repartirà 1.270.000 dosis de vacunes.

La vacuna per a la temporada 2011-2012 inclou les tres soques recomanades per l'Organització Mundial de la Salut: A/Califòrnia/7/2009 (H1N1); A/Perth/16/2009 (H3N2) i B/Brisbane/60/2008. Que no son ni més ni menys que les mateixes emprades la campanya passada.

Sembla que han anat prou bé aquestes tres soques de la grip, ja que ens les tornen a repetir.

Tot afectat per la Síndrome de Marfan, i sobre tots aquells que portem vàlvules mecàniques o hem sofert la seva reparació, cal que ens vacunen.


No val a badar, cal fer temps i demanar hora al CAP, esperar el què toqui i aguantar una petita punxadeta. Segur que passarem un bon hivern i deixarem sense contingut l’afegitó que a l’inici d’aquest escrit els hi demanava permís per exposar.

Jaume Roselló