domingo, 19 de enero de 2014

Decàleg per a reduir els riscos cardiovasculars

Decàleg per a reduir els riscos cardiovasculars (1)


Dins les principals manifestacions de la Síndrome de Marfan, hi ha les afectacions del sistema cardiovascular, principalment sobre la arteria aorta en forma de dilatacions.

Amb l’objectiu de reduir els riscos cardiovasculars i millorar la qualitat de vida dels afectats per la Síndrome de Marfan, us proposem aquests 10 consells (Decàleg) que estem segurs que us podran ajudar a reduir aquests riscos.

Primer Consell: Una dieta equilibrada.

Una alimentació cardiovascular saludable és aquella equilibrada i variada, que inclou: fruita, verdures, amanides, peix blau, oli d’oliva, carns magres, cereals i làctics desnatats. S’ha de reduir o eliminar si és possible la sal, el sucre i l’alcohol, malgrat una copa de vi de tan en tan pot ser molt saludable.



Segon Consell: Exercici físic moderat.

Segons les nostres disponibilitats de temps i estat físic general, caldria dedicar mig hora al dia a fer exercici suau. Caminar, ballar, corre sense cansar-se, treure el gos a passejar, pujar o baixar escales; si es pot activitats a l’aire lliure. Qualsevol exercici és bo però sempre amb moderació i amb constància. No val feu-ho un dia i no continuar fins l’any que ve.



Tercer Consell: Deixar de fumar.

Fumar és una addicció perversa i perniciosa per tot aquell que la pateix. Si fumes cal que facis un seriós pensament en deixar-ho. Encara que siguin pocs els cigarrets, fumar multiplica els riscos de patir accidents cardiovasculars i cerebrals. Cal buscar ajuda mèdica, psicològica i farmacològica per reduir el consum, en un principi, i deixar-ho definitivament el més aviat millor. El benefici sobre la nostra salut serà tan gran, que ens compensarà els quilos que podem guanyar.